Felkoder hemsida

Här listar vi några av de vanliga felkoderna man kan stöta på när man jobbar med hemsidor och vad de betyder. Vi har också tagit fram rekommenderade åtgärder som man kan testa för att försöka lösa problemet med felkoden som visas.

404: Sidan kan inte hittas

Den här felkoden har vi alla nog stött på när vi surfat runt på webben. Felkod 404 betyder att sökvägen som besökaren försöker nå inte kan hittas av servern.

Rekommenderad åtgärd: Kolla så sökvägen (URLen) är korrekt, om den är det så felsök på servern om filen verkligen finns på den sökvägen.

500: Internal server error

Det här kan bero på ganska många olika saker. Felkod 500 säger är att servern har något problem med förfrågningen som görs, det kan vara att rättigheterna inte är tillräckliga eller att någon annan del i förfrågan inte fungerar som den ska, tex. att en proxy inte når sin upstream server.

Rekommenderad åtgärd: Kontrollera rättigheterna och testa med högre rättigheter, kolla felloggen på servern om den kan ge ett mer detaljerat svar på vad som orsakar felmeddelande 500.

401: Unauthorized

Du har inte behörighet till sidan av någon anledning, om du ska ha behörighet så är autentiseringen inte korrekt.

Rekommenderad åtgärd: Dubbelkolla inloggningsuppgifter om du har några sådana, om inte så kolla .htaccess-filen om den blockerar sökvägen även om den inte ska det.

Vi använder cookies.