Sidan skapades 2024-04-21

Colocation i Umeå

Utforska våra framtida colocation-möjligheter i Umeå! Snart kommer vi att erbjuda företag möjligheten att placera sin egen serverutrustning i ett modernt datacenter här i Umeå.

Med den exceptionella tillgången på förnybar energi, stabila nätverk och en optimal klimatmiljö, kommer din företagskritiska utrustning att vara i trygga händer hos oss.

Håll utkik efter våra kommande colocation-tjänster för att dra nytta av marknadens bästa hostinglösningar.

Umeå stad

Intresseanmälan colocation i Umeå

Vi erbjuder inte colocation idag, men undersöker intresset på marknaden. Fyll i din e-post om du är intresserad och vill få uppdateringar.

Se hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Vad är colocation?

Colocation, även känd som ”colo”, är en tjänst där företag placerar sina egna servrar och nätverksutrustning i en tredjeparts datacenter. I stället för att bygga och underhålla en egen datacenterinfrastruktur, så hyr företag utrymme i ett datacenter för att dra nytta av dess infrastruktur och säkerhetsåtgärder.

Elförsörjning

A- och B-kraft tillhandahålls, där B-kraften är kopplad på UPS och en automatiskt dieselgenerator.

Kylning

Redundanta kylanläggningar ser till att rätt temperatur kan hållas i serverhallen. Även vid eventuella avbrott eller service.

Internet

Ni når internet via vår BGP på AS215273. Det finns även möjlighet att ansluta sig via svartfiber och på så sätt nå valfri operatör.

FAQ colocation i Umeå

Vad är colocation?

Colocation är en tjänst där du som företag kan placera din server- och nätverksutrustning i vårt serverrum. Detta ger dig fördelar som högre säkerhet, stabilare driftmiljö och tillgång till snabbare internetanslutningar, till väldigt bra pris.

Läs mer om vad colocation är i vår kunskapsbank.

Umeå är idealiskt för colocation tack vare sin kyliga klimat, vilket är fördelaktigt för datacenters energieffektivitet. Dessutom har Umeå en utmärkt infrastruktur med tillgång till billig förnybar energi och robusta internetanslutningar.

Allt jobb i serverrummet utförs av oss. Vi äger inte utrymmet och har inte möjlighet att ge våra kunder fysisk access. Men oroa er inte, vi sköter utbyten av komponenter och montering av utrustning.

Nej, det går bra att skicka utrustningen till oss. Vi installerar och kopplar in den. 

Automatiskt brandsläcksystem anpassar för serverrum. Flera fysiska lås med loggsystem och videoövervakning är några av funktionerna som skyddar er utrustning.

Vi använder 100% förnybar energi från lokala källor såsom vattenkraft, vindkraft och solceller. Dessutom har vi backup-strömsystem för att säkerställa kontinuerlig drift även vid eventuella strömavbrott som består av både UPS och automatisk dieselgenerator.

Vi använder cookies.