Dedikerad server

Hyr en eller flera dedikerade servrar och få tillgång till hela serverns prestanda endast för er applikation. Ni får full kontroll över servern och hanterar den enkelt via IPMI / iDRAC.

Varför dedikerad server hos Hexabyte?

Våra priser är bland europas bästa på dedikerade servrar. 

Snabb anslutning & mycket trafik

1Gbit/s med 50TB trafik per månad ingår i våra dedikerade servrar. Anslutning ut på internet sker via vårt AS215273.

Inga bindningstider

Våra standard dedikerade servrar kan väljas att betala månad till månad och har ingen uppsägningstid. Vi tror att affären ska vara schysst och enkel för båda parter.

IPv4 & IPv6

Med stöd för både IPv4 och IPv6. En IPv4-adress och ett /64 IPv6-nät ingår. Fler adresser och hela nät finns som tillval.

Tekniker gör service på Dell R740 servrar rackade i datacenter

Detta ingår i en dedikerad server

Hårdvara, el och kylning påverkar priset av en dedikerad server

Våra servrar är placerade i Umeå, norra Sverige vilket är en strategist bra plats för servrar. All vår el kommer från lokal vattenkraft, solkraft och vindkraft. Elen är billig och 100% förnybar.

Det Norrländska klimat är till fördel när vi kyler våra servrar, eftersom det ofta är svalt ute, är det billigt att kyla serverhallen. Serverhallen håller i genomsnitt 24°C.

Serverhallen är försedd med

FAQ

När du hyr en dedikerad server hyr du hela hårdvaran och får full tillgång till den.

Ditt operativsystem installeras direkt på maskinen utan att någon hypervisor körs under.

Ja, en dedikerad server lämpar sig mycket bättre än en VPS för att köra egen virtualisering. Detta eftersom att det är en bare metal och du då inte behöver nestade virtualiseringar.

Det går bra att köra VMware, Proxmox, LXD/LXC med mera.

Det finns några nackdelar, eller saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till dedikerade servrar. Några av dem är:

  • Att i efterhand uppgradera RAM eller andra komponenter kräver servicefönster med nertid.
  • Att i efterhand utöka disken som operativsystemet ligger på kan kräva nertid och vara komplicerat, välj en storlek som du vet kommer att räcka.

Då byter vi ut den så snabbt vi kan. Vi ansvarar för att er server har fungerande komponenter som fläktar, diskar, RAID-kort, RAM, CPU, nätdelar med mera.

Vissa komponenter kan kräva nertid vid utbyte.

Ni ansvarar själva för datan på era diskar och backup av datan. Vi rekommenderar starkt att dra nytta av RAID1 som finns tillgängligt på alla dedikerade servrar.

Vi använder endast diskar av enterprise-klass som är gjord för att vara i servrar och ingång 24/7.

Vi använder cookies.