Sökmotoroptimering WordPress

SEO i WordPress

Oavsett om du är bloggare, småföretagare eller jobbar på marknadsavdelningen i ett stort företag med hundratals anställda så är sökmotoroptimering en viktig del för att dra in trafik till hemsidan. Många hemsidor drivs idag av en WordPress och tänker gå igenom lite grundläggande saker hur man optimerar en wordpresshemsida att ranka högre på Google.

Sökordsanalys är A och O

Den första frågan man bör ställa sig är vilka sökord använder våra kunder när de söker efter oss och våra tjänster? Brainstorma fram en lista på ord och fraser, dra till med synonymer, olika böjningar och längre fraser.

Ta sedan reda på sökvolymen på dessa sökord och fraser med hjälp av olika program. Ubersuggest av SEO-gurun Niel Patel är ett omtyckt program som är gratis. se https://app.neilpatel.com/

Sortera din lista och notera sökord utefter vad som har bra sökvolym och låg konkurrens. Här får man göra en lite avvägning, generellt brukar sökord med hög sökvolym ha högre konkurrens och svårare att ranka på än mer specifika och längre sökord med mindre sökvolym. Det ger mer trafik att ligga top 3 på ett sökord med volym 40 sökningar/månad, än plats 20 på ett sökord med 1.000 sökningar/månad. Majoriteten klickar endast på toppresultaten.

Optimera ditt innehåll för sökmotorerna

När du har en lista på vilka sökord som är relevanta och du har en chans att ranka högt på gäller det att optimera innehållet efter dessa sökord.

Content is king

Google gillar innehåll. Skriva mycket innehåll, som är bra också. Det fungerar inte att spamma en sida med bara sökordet du vill ranka på. Men du ska få in mycket information som är av nytta, vi snackar minst 500 ord, gärna mer. WordPress är en perfekt plattform för att skriva längre artiklar, blogginlägg och sidor.

Ett bra sätt att tänka på är att skriva innehåll som är vad besökaren är ute efter. Då kommer Google att tycka ditt innehåll är relevant för sökaren och presentera det högre.

Tips på SEO-plugin till WordPress: SEOPress

Ett av mina favoritplugins till WordPress när det gäller sökmotoroptimering är SEOPress. Lättviktat plugin som inte ökar på laddtiden på hemsidan och enkelt att använda. SEOPress underlättar att se hur ofta man använder sökorden i texten och hjälper till att hålla en bra titel och metabeskrivning. Gratisversionen av pluginet kommer man väldigt långt på.

Jobba med alla detaljer för bästa sökmotoroptimering

När du har text på plats så sluta inte där. Bilder som presenteras på sidan ska ha ett relevant namn, en ordentlig meta-beskrivning och vara relevant för innehållet. Använd gärna videos också!

URL-en är en annan viktig faktor i rankingen, sätt en url som innehåller de relevanta sökorden. Men gör inte urlen för lång, inte längre än 50 tecken.

Backlinks ökar förtroendet och länkkraften

Att bygga länkar är inte lätt när det kommer till sökoptimering. Men ack så viktigt och värdefullt. Google väljer att tro att din hemsida är mer trovärdig och relevant desto mer bra hemsidor som länkar till den.

Sociala medier är bra för SEO

Delningar och interaktioner på sociala medier mäts och vägs in också. Liknande backlinks ökar förtroendet om flera personer delar och länkar till din sida via sociala medier. Så ut och promota ditt innehåll på Facebook, LinkeInd, Instagram med flera!

Senaste inläggen

Vi använder cookies.