Teknik

För dig som vill veta lite mer djupgående hur vår miljö ser ut och fungerar så delar vi gärna med oss.

Vi vill vara transparenta för att du som kund ska känna dig trygg med din data hos oss.

Lagring

Lagringsmedia: SSD

Vi använder uteslutande SSD för lagring i aktiva miljöer. Detta då en SSD är både mycket snabbare men också mycket mer strömeffektiv än en gammeldags snurrande hårddisk.

För den mer insatte kan det vara kul att veta att vi även kör SSD-diskar med SAS och NVMe för att få hög prestanda på lagringslösningen.

Redundans

Våran storage-lösning är backad av ett system som heter Ceph. Ceph är det mest använda inom den här typen av serverlösningar och är väldigt kraftfullt, skalbart och pålitligt.

Väldigt förenklat kan man säga att Ceph fungerar som ”RAID över nätverket”. Vilket gör att datan fortfarande är lika tillgänglig om en hårddisk, eller en hel server skulle gå ner eller behöva service.

Backup

När du använder vår VPS-tjänst ansvarar du själv för backup av innehållet på din sever. Vi står endast för backups av våran plattform och systemet i sig.

Vill du ha hjälp med backups i din VPS så kan du alltid köpa till Managed VPS som tilläggstjänst så hjälper vi dig.

Nätverk

Dubbla brandväggar

För att kunna uppdatera våra brandväggar utan att det påverkar någon kund har vi dubbla uppsättningar i HA-konfiguration.

Det gör även att om en brandvägg skulle gå sönder eller inte fungera som den ska så tar den andra över all trafik sömlöst.

Hög hastighet

Portar, switchar och nätverkskort är i hastigheter upp till 40 Gbit/s för att säkerställa snabb och stabil uppkoppling.

Vi använder cookies.